Seminarium „Jak oszczędzać na instalacjach chłodniczych w sklepach?” Drukuj
Ocena użytkowników: / 0
SłabyŚwietny 
Data dodania: 29.10.2018

Z badania, przeprowadzonego tym roku w grupie właścicieli małoformatowych sklepów spożywczych wynika, że znikomy procent właścicieli lub osób zarządzających sklepami ma świadomość, że energia zużywana przez urządzenia chłodnicze stanowi znaczną część kosztów eksploatacji obiektu.

 

20181029 seminarium Danfoss-Wigmors

 

Tego kosztu nie można się całkowicie pozbyć, ponieważ aby żywność była przechowywana w odpowiednich warunkach i nie psuła się niezbędny jest chłód. Jednak koszty te można znacznie obniżyć.

W związku z tym zapraszamy na bezpłatne seminarium podczas którego organizatorzy - Wigmors i Danfoss przedstawią ile można zaoszczędzić na kosztach stałych, a także jak uniknąć sytuacji kryzysowych, w których dochodzi do strat związanych ze źle przechowywaną żywnością, czy nieszczelnym systemem chłodzenia.

Wśród prelegentów będize również ekspert z zakresu HACCP, który opowie o przechowywaniu żywności i normach, których trzeba przestrzegać, jak i odpowie na Państwa pytania.

 

Seminarium przeznaczone jest dla właścicieli i osób zarządzających sklepami mało- i średnioformatowymi.

Termin seminarium: 14 listopada 2018 r.

Miejsce: Hotel Haston City, ul. Irysowa 1-3, 51–117 Wrocław

UDZIAŁ BEZPŁATNY po wcześniejszej rezerwacji

 

Rezerwacje przyjmujemy do 8 listopada 2018 r.:

  •     mailowo na adres: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
  •     telefonicznie: 71 326 50 31 (Dawid Kotomski)

 

PROGRAM SEMINARIUM:
9:00 – 9:30     Rejestracja i kawa
9:30 – 10:00     Wstęp
10:00 – 11:00     HACCP w przechowywaniu żywności. Dlaczego warto się stosować do norm i co się może wydarzyć, jeśli się nie zastosujemy?
11:00 – 11:30     Instalacja chłodnicza w procesie przechowywania żywności – co to jest i dlaczego jest ważna.
11:30 – 11:45     Przerwa kawowa
11:45 – 12:00     Wybrane rozwiązania do przechowywania żywności – omówienie.
12:00 – 12:30     Korzyści z związane z prawidłowym doborem i serwisowaniem, a potencjalne straty.
12:30 – 13:00     Jak oszczędzać – kiedy i jakie rozwiązanie chłodnicze opłaca się zastosować i dlaczego. Przykłady.
13:00     Lunch

 

Prowadzący:

  • Janusz Prawnicki – ekspert Intertek Poland
  • Krzysztof Stawecki – Koordynator Sprzedaży Danfoss Poland
  • Łukasz Polakowski – Inżynier Sprzedaży Danfoss Poland
  • Paweł Bejgrowicz – Kierownik Działu Montażu Wigmors

 

Szczegółowe informacje dostępne są na stronie organizatora – pobierz.