Zamgławianie warzyw - technologia jakości |
Data dodania: 21.08.2011 |
Zamgławianie warzyw jest dla mieszkańców USA i licznych krajów Europy Zachodniej powszechnym standardem gwarantującym wysoką jakość kupowanych produktów. Choć wymaga ono kontroli i precyzyjnego dostosowania do bieżącego zapotrzebowania na wilgoć, niesie ze sobą znaczne korzyści
Szacuje się, że 90% supermarketów w Stanach Zjednoczonych korzysta z zamgławiania warzyw. O jego rosnącej popularności w Europie świadczy obecność technologii zamgławiających na wielu międzynarodowych targach dla supermarketów.
Jakość i wygląd produktu (...)
Zamgławianie warzyw – jak to działa?
Co kilka lub kilkanaście minut system nawilża czystą wodą wyłożone warzywa. Jest ona równomiernie rozpylana w postaci delikatnej mgiełki i osadza się na ich powierzchni. Częstotliwość zamgławiania zależy od temperatury na którą narażone są warzywa, a która to, z powodu intensywnego oświetlenia stoiska, może być wysoka. Okres zamgławiania (on-time) wynosi około 2 sekund i odbywa się – w zależności od bieżącego zapotrzebowania – co około 7÷12 minut (off-time). Przerwa pomiędzy kolejnymi cyklami zamgławiania daje się łatwo regulować przez obsługę stoiska po stwierdzeniu konieczności zwiększenia lub ograniczenia wilgoci.
|
POLECAMY WYDANIA SPECJALNE
-
Pompy ciepła 2023-2024
-
Pompy ciepła 2021-2022
-
Pompy ciepła 2022-2023
-
Katalog klimatyzatorów typu SPLIT. Edycja 2021
-
Katalog klimatyzatorów typu SPLIT. Edycja 2022
-
Katalog klimatyzatorów typu SPLIT. Edycja 2023
-
Pompy ciepła 2020-2021
-
Katalog klimatyzatorów typu SPLIT. Edycja 2020
-
Pompy ciepła 2019-2020
-
Katalog klimatyzatorów typu SPLIT. Edycja 2019