| Od producenta do konsumenta – czynniki naturalne w łańcuchu chłodniczym |
| Data dodania: 23.04.2012 |
|
Unia Europejska jest drugim, co do wielkości, rynkiem żywności mrożonej na świecie. Każdego roku, konsumpcja towarów chłodzonych i mrożonych wzrasta tu o ponad dziesięć procent.
Gospodarowanie tak dużymi ilościami pożywienia nie jest łatwym zadaniem, zarówno dla producentów czy zarządzających logistyką, jak i detalistów, odpowiedzialnych za bezpośrednie dostarczanie towaru do miejsca przeznaczenia, czyli do konsumenta. Dodatkowo, producenci i dostawcy muszą również zapewnić nieprzerwaną ciągłość łańcucha chłodniczego w przypadku łatwo psujących się towarów, posiadających ograniczony termin przydatności do spożycia oraz dołożyć wszelkich starań, aby ich działalność związana z produkcją i magazynowaniem, ograniczała emisję dwutlenku węgla i w ten sposób przeciwdziałała postępującemu efektowi cieplarnianemu.
Przedsiębiorstwo logistyczne redukuje koszty, używając czynników naturalnych
Przestrzeń chłodnicza z koncepcją inteligentnego odprowadzania ciepła kontrolowana w sposób naturalny (...)
Energooszczędne wykorzystanie ciepła odpadowego: naturalna regulacja temperatury w chłodniach piekarń (...)
Supermarkety oszczędzają energię, skłaniając się ku systemom chłodniczym z czynnikami naturalnymi i optymalizacją obciążenia |
POLECAMY WYDANIA SPECJALNE
-
Katalog klimatyzatorów typu SPLIT. Edycja 2024
-
Pompy ciepła 2023-2024
-
Pompy ciepła 2021-2022
-
Pompy ciepła 2022-2023
-
Katalog klimatyzatorów typu SPLIT. Edycja 2021
-
Katalog klimatyzatorów typu SPLIT. Edycja 2022
-
Katalog klimatyzatorów typu SPLIT. Edycja 2023
-
Pompy ciepła 2020-2021
-
Katalog klimatyzatorów typu SPLIT. Edycja 2020
-
Pompy ciepła 2019-2020















